Juliga maränger 25
Charmiga och riktigt, riktigt goda.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 3 Äggvita / or
- 1 krm Ättika
- 1,50 dl Socker
- Grön Färg
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 100°.
-
Vispa äggvitorna hårt i en skål. Vispa ner ättika och hälften av sockret. Vispa sedan ner resten av sockret.
-
Färga hälften av marängsmeten grön och låt den andra hälften förbli vit.
-
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut gröna granar med en stjärnformad tyll och vita snögubbar med en rund tyll.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 45 minuter. Stäng av värmen och låt marängfigurerna vara kvar i ugnen ytterligare en timme.
-
Smält chokladen över vattenbad.
-
Doppa botten av marängerna i den vita chokladen. Låt marängerna stå på ett galler tills chokladen stelnat.
-
Fäst strössel på marängerna med hjälp av små klickar smält, vit choklad.
Tips
Använd granarna och snögubbarna som dekoration på årets jultårta.