Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Marängtårta med nougat och bär 10

Sol och sommar – då är marängtårta ett bra val. Den är fräsch och lätt med en underbar smak av mandelmassa och nougat. Servera med vispad grädde, färska bär och iskall riven nougat på toppen. Ibland är det otroligt lätt att imponera.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Finfördela marsipanen och florsockret i en matberedare. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner mandelmassa-florsockerblandningen.

  2. Bred ut marängen i två springformar med bakplåtspapper och grädda dem i 125°C i ca. 45 minuter. Kyl på galler.

  3. Vispa grädden och vänd ner bären och nougaten.

  4. Lägg ihop kakan tillsammans med hälften av den vispade grädden med frukt och lägg resten ovanpå.

  5. Servera genast med riven nougat och garnera med bär.

Relaterade recept

Produkter i receptet