Marängtårta med nougat och bär 10
Sol och sommar – då är marängtårta ett bra val. Den är fräsch och lätt med en underbar smak av mandelmassa och nougat. Servera med vispad grädde, färska bär och iskall riven nougat på toppen. Ibland är det otroligt lätt att imponera.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 200 g Florsocker
- 3 Äggvita
- 5 dl Vispgrädde
- 500 g färska Bär
Så här gör du
-
Finfördela marsipanen och florsockret i en matberedare. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner mandelmassa-florsockerblandningen.
-
Bred ut marängen i två springformar med bakplåtspapper och grädda dem i 125°C i ca. 45 minuter. Kyl på galler.
-
Vispa grädden och vänd ner bären och nougaten.
-
Lägg ihop kakan tillsammans med hälften av den vispade grädden med frukt och lägg resten ovanpå.
-
Servera genast med riven nougat och garnera med bär.