Chokladmousse i tre lager 4
I det här receptet guidar vi dig till hur du gör en lyxig chokladmousse i 3 lager, med mörk, ljus och vit choklad. Desserten är perfekt för dig som vill förbereda dagen innan, då den gärna kan förvaras i kylen. Chokladmoussen blir inte bara vacker utan otroligt god också! Här toppar vi den med passionsfrukt men du väljer själv vad du vill toppa den med!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Mörk chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Ljus chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Vit chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Dekoration
- 4 Passionsfrukter
- Ängssyra röd
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
- Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
- Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
- Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset. Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
- Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. Dekorera eventuellt med röd oxalis.