Panna Cotta 6
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
- 4 st Gelatinblad
- 2 dl Espresso eller starkt kaffe
- 75 g Socker
- 1 dl Vispgrädde
- 1 dl Marsalavin (italiensk vin)
- 1,50 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten under 5 minuter. Smält gelatinbladen i det nybryggda kaffet. Tillsätt socker och rör tills det är upplöst. Häll i grädden, rör runt och fördela espresson i 6-8 små glas.
-
Sätt glasen på svalt ställe t.ex. i kylskåpet tills espresson har stelnat.
-
Hacka chokladen. Värm grädden upp till kokpunkten, tag av grytan från värmen och smält chokladen i mjölken. Blanda med Marsala och låt det svalna tills det är ljummet.
-
Fördela chokladkrämen i glasen med espresso och sätt tillbaka dem i kylskåpet tills krämen har stelnat.
-
Kavla ut mandelmassan till ca 3-4 mm tjocklek och tryck ut 6-8 hjärtan. Baka dem spröda i ugnen på 200° C i ca. 6 min. och låt svalna. Pynt glasen med hjärtchipsen och servera.