Pannacotta med choklad 8
Kall pannacotta, fyllig chokladkräm och varmt, kaneldoftande mjölkskum. Tre sköna smaksensationer som passar perfekt att servera i glas.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
- 2 st Gelatinblad
- 0,50 dl Socker
- 5 dl Vispgrädde
- 1 dl Mjölk
-
Ganache
- 0,50 dl Vispgrädde
- 1 msk Honung
-
Skum
- 2 dl Mjölk
- 0,50 tsk Kanel , malen
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blötlägg gelatinbladen enligt instruktionerna på förpackningen.
-
Koka upp grädde och mjölk tillsammans med sockret. Hacka chokladen fint. Låt gräddmjölken svalna något och slå den sedan över chokladen. Vispa tills allt har smält och avsluta med att röra ner gelatinet. Sila alltsammans, häll upp i glas och ställ kallt. Först när pannacottan har stelnat häller du på ganachen.
-
GANACHE: Koka upp grädde med honung. Häll över hackad choklad och mixa/vispa till en slät, fin kräm. Häll ganachen över pannacottan. Låt den stå kallt någon timme.
-
Värm mjölk med kanel till ca 70–80°. Mixa till ett fast vitt skum – använd stavmixer. Häll upp mjölkskummet i glasen strax innan servering. Pudra över kanel eller dekorera med hackad choklad.