Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 46 recensioner

Hemgjorda mums-mums 20

Har du någonsin testat att göra hemmagjorda mums-mums? Det är inte så svårt som det ser ut och det smakar helt fantastiskt!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Rulla mandelmassan till en korv och skär den i 20 skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 180 grader i 5-8 minuter. Låt svalna.
  2. Koka ihop socker, vanilj, glukossirap och vatten till 118 grader.
  3. Tillsätt äggvitorna i mixern. Mixa äggvitan lätt, strax innan sockerlagret når 118 grader.
  4. När sockerlagret är klart häller du det sakta ner på sidan av behållaren samtidigt som du mixar. Skummet ska nu mixas tills det har svalnat helt. Det kan ta 15 minuter eller mer. Om skummet inte vispas tillräckligt kommer det att kollapsa och blir sedan svårt att doppa i chokladen.
  5. Spritsa skummet på bottnarna.
  6. Smält chokladknapparna i mikron eller över vattenbad. Doppa dina mums-mums i chokladen och låt stelna.

Tips

Vi rekommenderar att du använder en mixer för att vispa skummet, eftersom en stavmixer inte är tillräckligt kraftfull för att få till rätt konsistens.

Relaterade recept

Produkter i receptet