Tryffelkaka 8
En härlig smak av äkta choklad gör denna kaka till något utöver det vanliga. Supergod till kaffe och eventuell avec.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 150 g Smör
- 2,50 dl Socker
- 1,50 dl Kakaopulver
- 1 tsk Vaniljpulver
- 2 dl Vetemjöl
- 2 Ägg
-
Tryffel
- 1,50 dl Vispgrädde
- 2 msk Smör
- 0,50 tsk Flingsalt
-
Tillbehör
- 1 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Smält smöret.
-
Rör samman socker, kakao, vanilj och mjöl. Knäck i ägg och rör ner tillsammans med det smälta smöret.
-
Häll i en springform, ca 18 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
-
Gör nu tryffeln. Koka upp grädde. Lägg i smör. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med salt så att allt smälter.
-
Häll tryffeln på kakan och låt stelna.
-
Vispa grädde, lägg över i en serveringsskål och rör ned chokladsåsen.
Tips
Testa också att blanda ODENSE Kolasås i den vispade grädden som tillbehör.