Italiensk äppelkaka 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 150 g Smör
- 150 g Socker
- 4 Ägg
- 2 msk Limoncello (citronlikör)
- 5 Äpplen
- 25 g Mandelspån
-
Tillbehör
- Creme Fraiche eller rörd vaniljglass
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget och vispa ordentligt. Rör i finriven mandelmassa och limoncello I degen. Halvera äpplena, ta bort kärnhus och skär dem i breda ”båtar”.
-
Lägg äpplena i en smord ugnsfast form och häll över degen.
-
Strö öve mandelflingor och baka i 175° C i ca. 30 minuter. Servera kakan kall med creme fraiche eller mjukrörd vaniljglass.
Tips
Limoncello kan ersättas med lika mycket rivet citronskal