Saftig päronkaka 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Mördeg
- 150 g Vetemjöl
- 100 g Smör
- 2 msk Florsocker
- 1 Äggula
- 1 msk Vatten kallt
-
Creme
- 100 g Florsocker
- 75 g Smör
- 1 Ägg
- 0,50 dl Vispgrädde
- 4 Päron halvor från burk
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mördeg: Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna.
-
Häll krämen i formen, skär päronhalvorna i 4 bitar och placera dem överst.
-
Kräm: Riv Odense Mandelmassa 50/50 grovt och blanda med florsockret. Tillsätt smör och vänd försiktigt ned vispade äggulan och vispgrädden i krämen.
-
Baktid: Ca 40 min vid 200° grader (metallform), 40-45 min vid 200 ºC. (porslinsform).
-
Servera tårtan kall med glass, vispgrädde eller på danskt vis med créme fraiche.
Tips
Detta är en perfekt bjudkaka, enkel och smidig, eftersom du kan göra den i förväg.