Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 35 recensioner

Saftig päronkaka 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Mördeg

  • 150 g Vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 2 msk Florsocker
  • 1 Äggula
  • 1 msk Vatten kallt
  • Creme

  • 100 g Florsocker
  • 75 g Smör
  • 1 Ägg
  • 0,50 dl Vispgrädde
  • 4 Päron halvor från burk

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Mördeg: Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna.
  2. Häll krämen i formen, skär päronhalvorna i 4 bitar och placera dem överst.
  3. Kräm: Riv Odense Mandelmassa 50/50 grovt och blanda med florsockret. Tillsätt smör och vänd försiktigt ned vispade äggulan och vispgrädden i krämen.
  4. Baktid: Ca 40 min vid 200° grader (metallform), 40-45 min vid 200 ºC. (porslinsform).
  5. Servera tårtan kall med glass, vispgrädde eller på danskt vis med créme fraiche.

Tips

Detta är en perfekt bjudkaka, enkel och smidig, eftersom du kan göra den i förväg.

Relaterade recept

Produkter i receptet