Italiensk mormorskaka med mörk choklad 8
Gör julgransplundringen till julens godaste stund!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 150 g mjukt Smör
- 6 st Ägg
- 250 g Ricotta eller keso
- 1 Apelsin , rivet skal (ekologisk)
- 1 rivet skal från Citron
- 2 Bittermandlar rivna
- 0,50 dl Vetemjöl
- 50 g Mandelsplitter
-
Dekoration
- Citronskal
- 1 Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och mandel-massa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under ständig vispning. Tillsätt ricottaost, rivet citrusskal och bittermandel. Rör ner vetemjöl och chokladknappar.
-
Smörj formen med smör och hälften av den hyvlade mandeln. Häll upp kakan i formen och toppa med resterande mandel.
-
Grädda i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna innan servering.