Gnistrande jultårta 20
Mumsig skönhet med hjortronmousse. Vårt recept på en gnistrande jultårta kommer imponera på dina gäster! Tårtan har en underbar fyllning av hjortron och täcke av vit marsipan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 personer
- 1,50 pkt Färdiga tårtbottnar
-
Mousse
- 500 g Frysta Hjortron
- 6 dl Vispgrädde
- 2 Äggulor / or
-
Dekoration
- 3 dl Vispgrädde
- Rosmarin , kvistar
-
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
MOUSSE
-
Tina hjortron och låt dem rinna av i en sil.
-
Smält chokladen över ett vattenbad.
-
Vispa grädden och rör i äggulorna. Mixa hjortronen och rör ner dem tillsammans med den vita chokladen.
-
MONTAGE/DEKORATION
-
Lägg moussen mellan tårtbottnarna.
-
Vispa grädden. Riv mandelmassan och rör ner i den vispade grädden.
-
Täck tårtans utsida med ett tunt lager grädde.
-
Kavla ut marsipanen tunt. Pudra florsocker på bänken så fastnar inte marsipanen.
-
Lägg marsipanlocket över tårtan och dra lite försiktigt så ytan blir slät.
-
Pensla silverpulver på rosmarinkvistarna och lägg dem på tårtan som en gran. Lägg även rosmarinkvistar runt tårtan.
-
Rulla små röda julkulor av marsipan och lägg dem på granen. Pensla silverpulver över tårtan för att göra den riktigt vintergnistrande!
Tips
Använd gärna ODENSE Chokladknappar. Enkla att dosera och smälter på ett kick.