Choklad och nougattårta 10
Chokladbomb som grand finale på det gångna året eller en god start på det nya.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 200 g Smör
- 1,50 dl Espresso eller starkt kaffe
- 3 Ägg
- 1 dl Mjölk
- 1 tsk Bikarbonat
- 250 g Vetemjöl
- 25 g Kakao
- 300 g Socker
- 100 g Brun farin
- 1 tsk Vaniljsocker
- 0,50 liter Vispgrädde
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso.
-
Vispa samman ägg, mjölk och bikarbonat i en annan skål.
-
Blanda vetemjöl, kakao, socker, brun farin och vaniljsocker i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
-
Häll ner smeten i bakformen. Grädda i 160 grader i cirka 60 minuter. När kakan har svalnat, dela den i 4 delar till tårtbottnar.
-
Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde. Blanda ihop snabbt.
-
Lägg samman tårtan.
-
Pynta med hyvlad vit choklad och en nougatros på toppen.
Tips
Dekoration:
Hyvlad ODENSE Vit Choklad på toppen. Nougatros
gör du genom att hyvla nougat tunt från kanten med
en potatisskalare och rulla sedan ihop den till en ros.