Ruby chokladtårta 12
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 personer
-
Marcipan-cookiebotten
- 140 g Socker
- 100 g Äggvita
- 7 g Bakpulver
- 5 g Vaniljsocker
- 100 g hackade Mandlar
- 50 g Hallonmarmelad
-
Ruby chokolademousse
- 1 dl Vispgrädde
- 1 dl Vispgrädde (vispad)
- 4 Gelatinblad Gelatin
-
Dekoration
- färska Bär
- Ängssyra
-
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Botten: Blanda mandelmassa och socker väl. Tillsätt äggvitorna lite åt gången. Därefter tillsätts bakpulver och vaniljsocker och till sist de grovt hackade mandlarna. Blanda samman väl och häll i en smord springform på ca 20 cm.
-
Grädda 35-40 min i varmluftsugn på 185°C.
-
Ta ut och låt svalna. Bred ut ett tunnt lager hallonsylt över bottnen.
-
Ruby chokladmousse: Lägg gelatin i en skål kallt vatten.
-
Koka upp 1 dl grädde och häll över knapparna. Krama ur gelatinet och lägg i. Vispa samman med en elvisp och sätt åt sidan tills blandningen är rumstempererad.
-
Vispa upp 1 dl grädde och vänd ned i chokladblandningen. Rör samman och häll sedan moussen över den avsvalnade bottnen.
-
Ställ kakan i kylen över natten.
-
Innan servering: Ta ut kakan ur kylen och ur springformen. Dekorera med färska bär, skogssyra och Bronscrunch.