Chokladmuffins 18
Välkommen att testa vårt recept på läckra chokladmuffins toppade med underbar nougat- och kaffekräm. Allt du behöver för att stilla sötsuget!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 150 g Smör
- 4 Ägg
- 250 g Socker
- 1 msk Vaniljsocker
- 4 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Topping
- 3 dl Vispgrädde
- 1 Espresso kapsel eller 2 tsk snabbkaffe
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Smält smöret och den hackade chokladen på låg värme. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Vispa ner marsipanen. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i degen och blanda sen med chokladsmöret.
- Fördela degen i smorda muffinsformar och grädda i 175°C i ca. 20 minuter.
- Värm nougaten och grädden i en kastrull under omrörning tills nougaten är helt smält. Blanda med espresso och ställ åt sidan för att svalna. När den är helt kall, vispa ihop till en grädde och sätt i en spritspåse.
- Spritsa ut nougatkrämen på de kalla muffinsen och ställ i kylen till servering.
Tips
Läs vår guide till hur du bäst smälter choklad.