Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Chokladmuffins 18

Välkommen att testa vårt recept på läckra chokladmuffins toppade med underbar nougat- och kaffekräm. Allt du behöver för att stilla sötsuget!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 18 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smält smöret och den hackade chokladen på låg värme. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Vispa ner marsipanen. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i degen och blanda sen med chokladsmöret.
  2. Fördela degen i smorda muffinsformar och grädda i 175°C i ca. 20 minuter.
  3. Värm nougaten och grädden i en kastrull under omrörning tills nougaten är helt smält. Blanda med espresso och ställ åt sidan för att svalna. När den är helt kall, vispa ihop till en grädde och sätt i en spritspåse.
  4. Spritsa ut nougatkrämen på de kalla muffinsen och ställ i kylen till servering.

Tips

Läs vår guide till hur du bäst smälter choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet