Nougat-mousse-tårta 14
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
- 150 g Brun farin
- 150 g Socker
- 2,50 dl Oljor
- 4 Ägg
- 300 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Kanel malen
- 0,50 tsk Ingefära malen
- 1 krm Salt
-
Nougat mousse
- 3 dl Vispgrädde
-
Dekoration
- Kakaopulver
- Ängssyra
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Vispa ihop olja, farinsocker och socker. Tillsätt därefter ett ägg i taget under omrörning.
-
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ned det i degen. Riv slutligen mandelmassan och blanda i degen. Häll den sedan i en smörad och mjölad springform med en diameter på 20-22 cm. Grädda i 160° C i ca 40-45 min.
-
Medan tårtan gräddas, smält nougat över ett vattenbad och vispa grädden. Vänd ned den vispade grädden i den smälta nougaten och ställ på kylning.
-
När tårtan svalnat bredes nougaten på i ett tjockt lager. Dekorera med kakaopulver.
Tips
Blanda gärna hackade hasselnötter i nougatmoussen för lite extra crunch.