Svårighetsgrad
Arbetstid
50 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 12 recensioner

Nougat-mousse-tårta 14

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

  • 150 g Brun farin
  • 150 g Socker
  • 2,50 dl Oljor
  • 4 Ägg
  • 300 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kanel malen
  • 0,50 tsk Ingefära malen
  • 1 krm Salt
  • Nougat mousse

  • 3 dl Vispgrädde
  • Dekoration

  • Kakaopulver
  • Ängssyra

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop olja, farinsocker och socker. Tillsätt därefter ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ned det i degen. Riv slutligen mandelmassan och blanda i degen. Häll den sedan i en smörad och mjölad springform med en diameter på 20-22 cm. Grädda i 160° C i ca 40-45 min.
  3. Medan tårtan gräddas, smält nougat över ett vattenbad och vispa grädden. Vänd ned den vispade grädden i den smälta nougaten och ställ på kylning.
  4. När tårtan svalnat bredes nougaten på i ett tjockt lager. Dekorera med kakaopulver.

Tips

Blanda gärna hackade hasselnötter i nougatmoussen för lite extra crunch.

Relaterade recept

Produkter i receptet