Påsktårta med persika och hallon 12
En tårta fylld med färg och smak
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 personer
- 3 Tårtbottnar
-
Mousse
- 4 dl Vispgrädde
-
Fyllning
- 420 g Persikor på burk
- 400 g färska Hallon
-
Dekoration
-
-
- 2 dl Matlagningsgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden lätt och blanda med chokladen.
-
Lägg den första tårtbotten på ett tårtfat. Bred mousse på tårtbotten. Lägg på nästa lager. Mixa persikor i en mixer och bred ut. Lägg på hallon och lägg på sista tårtbotten.
-
Bred ett tunt lager av mousse runt om tårtan.
-
Lägg på tårtlocket och skär rent kanten.
-
Kavla ut grön marsipan och skär till ett band. Tryck försiktigt en gaffel längst kanten för att få ett mönster. Fäst bandet längst kanten på tårtan.
-
Rulla små ägg av marsipan och rulla i strössel. Fäst en del ägg på grillpinnar.
-
Vispa grädden och spritsa ut på tårtan. Lägg ägg mitt i gräddklickarna
Tips
För att marsipanen inte ska fastna så pudra ut ett tunt lager florsocker på bänken.