Lyxig påsktryffel 20
Gyllene tryfflar med smak av frukt och choklad. Måste provas!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 60 g Fikon torkade
- 60 g Aprikoser torkade
- 50 g Smör
- 2 msk Kakao
- 30 g Florsocker
- 20 g Mandelsplitter
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Hacka den torkade frukten i små tärningar.
-
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen i ca 1 timme.
-
Rulla små kulor och doppa i tempererad choklad.
-
Dekorera till sist med guldpulver. Strö ut lite pulver på en tallrik och rulla kulorna tills de fått en läckert gyllene yta.
Tips
Läs mer om hur chokladen tempereras under Tips och trix.
Det är alltid enklare att temperera 200-400 g choklad åt gången än små mängder. Får du choklad över, kan den alltid användas vid ett senare tillfälle.