Hallonkola med ingefära 50
Santa Claus absoluta favorit. Yummie!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 50 st
- 250 g frysta Hallon
- 100 g Smör
- 3 dl Socker
- 2 dl Vispgrädde
- 1 dl Ljus sirap
- 2 msk flytande Glukos
- 3 tsk malen Ingefära
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
1. Lägg bakplåtspapper i en form.
2. Låt hallonen smälta långsamt i en kastrull. Tryck bären genom en sil så du får en slät saft.
3. Blanda smör, socker, vispgrädde, sirap, glykos, ingefära och hallonsaften i en kastrull. Låt kolasmeten puttra långsamt tills temperaturen når 123°.
4. Häll smeten i formen och låt den kallna.
5. Skär i bitar.
6. Temperera chokladen (se nedan) och doppa kolorna.
Strö över minipärlor.