Tiramisu med rårörda hallon 6
Festlig variant i glas. Gott nytt år!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 st
- 3 Ägg
- 4 msk Socker
- 1 tsk juice från Citron
- 250 g Mascarpone
- 3 cl Marsalaviner (italienskt dessertvin)
- 1 dl Espresso eller starkt kaffe
- 12 st savoiardi kex
- 2 dl Hallon
- Kakao att pudra med och hallon till dekoration.
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Separera äggen
-
Vispa äggulorna och sockret ljust och pösigt.
-
Smält chokladen på låg värme över vattenbad eller i mikron.
-
Vispa äggvitorna och citronjuicen till ett fast skum.
-
Rör ihop äggulevispet med den smälta chokladen. Vänd ner mascarponen och avsluta med att försiktigt vända ner äggvitan.
-
Blanda marsalavinet och svalt kaffe. Låt kexen dra en kort stund i kaffet. Bryt ner kexen i portionsglasen.
-
Varva marscarponekrämen och rårörda hallon i två lager.
-
Täck glasen med plastfolie och låt desserten stå i kylskåp i 5 timmar.
-
Sikta över kakao och dekorera med hallon vid servering.