Påsktårta med chokladcreme 10
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Tårtbotten
- 200 g Smör
- 200 g Socker
- 3 Ägg
- 200 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Creme
- 2,50 dl Vispgrädde
- 3 msk Lemoncurd
-
Pynt
- Chokladpåskägg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Rör smör och socker mjukt och vispa äggen ett i taget. Tillsätt riven mandelmassa och sikta vetemjöl samt bakpulver i smeten. Rör samman och häll i smord springform. Grädda bottnen i 175° C i ca 45 minuter.
-
Känn efter med en tandpetare om bottnen är färdig (tandpetaren ska vara torr). Låt svalna helt och splitta den sedan i två bottnar.
-
Värm upp grädden till kokpunkten, tillsätt hackad choklad och rör tills chokladen är helt smält. Låt svalna i minst 6 tim och vispa sedan till en luftig creme.
-
Lägg den nedersta botten på ett fat och smörj den med lemoncurd. Smörj 2/3 af cremen på tårtbotten och lägg den andra tårtbotten ovanpå. Smörj resten av cremen på toppen.
-
Rulla figurmarsipan, gärna grön, till ett brett och långt band och fäst det runt tårtan.
-
Använd överskottet av grön figurmarsipan till stjälkar och blad. använd den gula figurmarsipanen till blomman. Dekorera med små olikfärgade likörägg runt kanten och servera.
Tips
Tårtan håller sig fint ett par dagar i kylskåp