Italiensk biscotti 40
Läckra, hemlagade biscotti till en kopp nybryggt kaffe - det är allt som behövs för en mysig eftermiddag. Prova vårt härliga recept på italiensk biscotti bakad på vår egen ODENSE mandelmassa.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
- 250 g Vetemjöl
- 250 g Socker
- 3 st Ägg
- 150 g hela Mandlar
- 0,50 tsk Bakpulver
- 2 msk Vaniljsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och hela mandlar.
- Smula försiktigt ner mandelmassan i blandningen och tillsätt vispade ägg.
- Dela degen i tre lika delar och rulla ut till ca 4 cm långa korvar (degen ska vara väldigt kladdig).
- Sätt ugnen på 175°. Grädda kakorna i ca. 20 minuter i mitten av ugnen.
- Skär kakorna i skivor och lägg dem individuellt på en ugnsplåt och rosta dem knapriga i 150°C i ca. 15 minuter. Kyl ner och förvara i en kakform.