Kaffekaka med hasselnötter 8
Saftig och mustig – en favorit på fikabordet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
- 150 g Hasselnötter
- 2 dl ljust Muscovadosocker
- 2 st Ägg
- 3 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 0,50 tsk Salt
- 100 g Smör
- 1 dl Creme Fraiche
- 0,50 dl Kaffe , gärna espresso
-
Dekoration
- 50 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Rosta hasselnötterna i en stekpanna. Ta sedan bort skalen genom att gnugga nötterna i en handduk. Kör nötterna i en mixer.
-
Vispa socker och ägg poröst.
-
Blanda i alla torra ingredienser.
-
Rör ner smör, crème fraiche och kaffe.
-
Blanda i chokladchunks.
-
Smöra och bröa en form och häll ner kaksmeten.
-
Grädda kakan mitt i ugnen, ca 25 min.
-
Smält choklad och smör tillsammans. Låt blandningen svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera med karamellspån.
Tips
Använd chokladknappar så är det enklare att dosera och smälta.