Chokladsemlor 10
Förvandla den klassiska semlan till en chokladdröm! Denna Chokladsemla består av en saftig chokladbulle fylld med krämig mandelmassa från ODENSE. Toppad med fluffigt vispad grädde smaksatt med ljuvlig nougat. Perfekt att bjuda på till Fettisdagen eller när chokladsuget slår till! En himmelsk kombination för alla choklad- och semmelälskare. Prova vårt enkla recept och njut av en semmelvariant utöver det vanliga
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Bullar
- 50 g Kronjäst
- 4 dl Mjölk
- 150 g Smör
- 1 st Ägg
- 1 dl Socker
- 1 tsk Salt
- 1 dl Kakao
- 1 dl Vetemjöl
- 1 st för pensling Ägg
-
Fyllning
- 0,75 dl Vispgrädde
-
Montering
- 3 dl Vispgrädde
- pudra över Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Bullar:
- Smula jästen i en degbunke.
- Värm mjölken till fingervarm tillsammans med chokladen och låt den smälta i mjölken.
- Rör ut jästen med mjölken.
- Skär smöret i mindre bitar och lägg ner i bunken.
- Knäck i ägg och blanda i socker och salt.
- Blanda i kakao och hälften av mjölet och jobba ihop till en jämn deg.
- Blanda i resten av mjölet till en smidig deg.
- Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Häll ut degen på ett bakbord och knåda lätt.
- Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar som läggs på en plåt.
- Låt jäsa 30 minuter.
- Knäck ägget i en kopp och visa lätt upp med en gaffel.
- Pensla bullarna med ägg och grädda dem ca 10 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
- Dela mandelmassa i mindre bitar i en bunke och blanda med grädde till en jämn fyllning.
- Vispa grädden och vänd ner nougatsås.
Montering:
- Skär av toppen på bullarna och gröp ur lite av botten.
- Lägg i fyllning och toppa med grädde avsluta med att lägga på locken och pudra över florsocker.