Svårighetsgrad
Arbetstid
15
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 12 recensioner

Semmelrulltårta 8

Upptäck vårt läckra recept på semmelrulltårta! Du hörde rätt, semla och rulltårta tillsammans som ett bakverk. En magisk kombination! En saftig rulltårta, fylld med krämig mandelmassa från ODENSE som toppas med en len vispad grädde. Passar perfekt till Fettisdagen eller när sötsuget slår till. Enkel att baka, smidig att skära upp och perfekt att bjuda på. Testa detta snabba och goda semmelrecept!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

  • 3 st Ägg
  • 2 st Äggulor
  • 1,75 dl Socker
  • 1,75 dl Vetemjöl
  • 2 msk Potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 0,50 dl Mjölk
  • 1 krm Salt
  • Fyllning

  • 2 tsk Kardemumma
  • 1 msk Socker
  • 3 msk Vispgrädde
  • Topping

  • 3 dl Vispad grädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd

1. Sätt ugnen på 230°. 

2. Vispa ägg, äggula och socker poröst och vitt.

3. Sikta i mjöl, potatispulver, bakpulver och vanilj. Vänd ner det i smeten.

4. Rör i mjölk och salt. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den jämt med hjälp av en palett.

5. Ställ in i ugnen i ca 4 minuter.

6. Lägg ut ett bakplåtspapper och strö ut socker och kardemumma.

7. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd den upp och ner mot bakplåtspappret med socker på.

8. Dra försiktigt bort det andra pappret. Om det fastnar, pensla då med lite vatten. Låt svalna.

9. Under tiden den svalnar kan du riva mandelmassa på ett rivjärn och blanda med grädde. Bred ut mandelmassaröran på rulltårtan och rulla ihop.

10. Låt gärna stå innan du skär upp den.

11. Skär rulltårtan i bitar och servera med en klick grädde.

Relaterade recept

Produkter i receptet