Semmelkladdkaka 20
Om du älskar semlor och kladdkaka är detta ett drömrecept. Semelkladdkakan har en kombination av smaker som dina gäster kommer älska.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 150 g Smör
- 2,50 dl Vetemjöl
- 2,50 dl Socker
- 0,50 tsk Vaniljpulver
- 2 tsk Kardemumma, stött
- 0,50 tsk Salt
- 3 Ägg
-
Tilbehör
- Florsocker
- 3 dl Creme Fraiche
- Mandelspån , rostade
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 180° C. Smält smöret.
-
Blanda samman, mjöl, socker, vanilj, kardemumma och salt. Rör i ägg och smör. Riv mandelmassa och blanda ner. Häll i en form 26x20 cm, som är smörjd och bröad.
-
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten så låt den inte stå inne för länge.
-
Pudra över florsocker och servera med en klick creme fraiche och mandel.