Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
35 minuter
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Semmelkladdkaka 20

Om du älskar semlor och kladdkaka är detta ett drömrecept. Semelkladdkakan har en kombination av smaker som dina gäster kommer älska.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 150 g Smör
  • 2,50 dl Vetemjöl
  • 2,50 dl Socker
  • 0,50 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Kardemumma, stött
  • 0,50 tsk Salt
  • 3 Ägg
  • Tilbehör

  • Florsocker
  • 3 dl Creme Fraiche
  • Mandelspån , rostade

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180° C. Smält smöret.
  2. Blanda samman, mjöl, socker, vanilj, kardemumma och salt. Rör i ägg och smör. Riv mandelmassa och blanda ner. Häll i en form 26x20 cm, som är smörjd och bröad.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten så låt den inte stå inne för länge.
  4. Pudra över florsocker och servera med en klick creme fraiche och mandel.

Relaterade recept

Produkter i receptet