Svårighetsgrad
Arbetstid
15
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Våffelsemlor 8

Älskar du både semlor och våfflor? Då är våffelsemlor det perfekta valet för dig! Med vårt enkla recept får du en härlig twist på den klassiska semlan. Krispiga våfflor, fyllda med fluffig grädde och krämig mandelmassa från ODENSE. Perfekt till Fettisdagen, en lyxig fika eller ett mättande mellanmål efter skolan. Tips - toppa med färska bär eller pudra över lite florsocker för en extra lyxig fika. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Våfflor

  • Våffelsmet till 16 våfflor
  • 3 tsk Kardemumma
  • Mandelmassaröra

  • 2 msk Vispgrädde
  • Topping

  • 4 dl Vispad grädde
  • 1 msk Socker
  • Blåbär

Så här gör du

Håll skärmen tänd

1. Blanda din våffelsmet och rör i kardemumma.

2. Grädda dem gyllenbruna i ett våffeljärn.

3. Riv mandelmassa och blanda med grädde.

4. Servera våfflorna med mandelmassaröran, en klick grädde och toppa med blåbär.

Relaterade recept

Produkter i receptet