Semmelrosor av pannkaka 10
Älskar du både pannkakor och semlor? Med vårt läckra recept på semmelrosor av pannkaka kan du njuta av en helt ny kombination! Perfekt som alternativ till pannkakstårtan – eller varför inte som en lekfull twist på den klassiska semlan? Dessa fluffiga pannkaksrosor med mandelmassa och grädde är enkla att göra, roliga att baka tillsammans med barnen och passar lika bra till Fettisdagen som till en mysig fikastund året om. Prova vårt recept och låt dig inspireras!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Pannkaka
- 3 st Ägg
- 0,50 tsk Salt
- 2 tsk Smält Smör
- 3 dl Vetemjöl
- Smör till stekning
-
Fyllning
- 0,75 dl Grädde
-
Topping
- 4 dl Grädde
- 1 tsk Socker
- 1 Mandelspån
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pannkaka:
- Knäck ägg i en bunke.
- Häll i mjölk, salt och smör och vispa lätt.
- Rör ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
- Stek pannkakorna i smör och låt svalna.
Fyllning:
- Dela mandelmassa i mindre bitar och blanda till en jämn fyllning tillsammans med grädden.
Topping & Montering:
- Vispa grädde med socker.
- Skär pannkakorna som en serpentin. Rulla sedan ihop genom att börja längst in. Rulla ihop hela pannkakan som en ros.
- Ställ pannkakorna på ett fat.
- Häll grädden i en spritspåse och men en tunn tyll. Spritsa grädde i mellanrummen på pannkakorna.
- Lägg mandelfyllningen i en spritspåse och spritsa i mitten på varje pannkaka.
- Rosta mandel gyllenbrun i en stekpanna och strö över.