Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Pärontårta med marsipanlock 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Dela tårtbottnen i tre delar.
  2. Skiva päronhalvorna i 7 mm tjocka skivor.
  3. Pensla en botten med sockerlagen och lägg ett jämnt lager med de skivade päronen.
  4. Vispa grädden lätt.
  5. Blanda in grädden i vaniljkrämen i omgångar så att den blir slät.
  6. Stryk ett tunt lager på päronen och lägg på en botten.
  7. Stryk upp en kupol med resterande (spara lite) grädde och lägg på den sista bottnen.
  8. ryck till den sista bottnen så att tårtan blir rund. Stryk slät med återstående grädde.
  9. Lägg på marsipanlocket och pudra med florsocker.
  10. Dekorera med marsipanpäron.

Relaterade recept

Produkter i receptet