Pärontårta med marsipanlock 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 1 Tårtbotten Ø 21 cm
- 400 g Vispgrädde
- 4 konserverade Päron halvor
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Dela tårtbottnen i tre delar.
-
Skiva päronhalvorna i 7 mm tjocka skivor.
-
Pensla en botten med sockerlagen och lägg ett jämnt lager med de skivade päronen.
-
Vispa grädden lätt.
-
Blanda in grädden i vaniljkrämen i omgångar så att den blir slät.
-
Stryk ett tunt lager på päronen och lägg på en botten.
-
Stryk upp en kupol med resterande (spara lite) grädde och lägg på den sista bottnen.
-
ryck till den sista bottnen så att tårtan blir rund. Stryk slät med återstående grädde.
-
Lägg på marsipanlocket och pudra med florsocker.
-
Dekorera med marsipanpäron.