Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 31 recensioner

Äppelpaj med mandelmassa och nougat 10

Här får du en härlig äppelpaj gjord på mördegsbotten toppad med vår goda mandelmassa. Den frasiga mördegsbotten med mandelmassa tillsammans med smaken av de friska äpplena och den luftiga nougatkrämen är en himmelsk kombination, som helt enkelt måste provas!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda vetemjöl och 100 g riven mandelmassa och smula ned smöret i degen. Samla ihop degen med ägg och lägg den på kylning i 30 min.
  2. Kavla ut degen och lägg den i en smord kakform (ca. 24 cm i diameter.) Täck bottnen med resten av den rivna mandelmassa.
  3. Halvera äpplena, ta bort kärnhuset och skär smala ”båtar”. (Ca. 5 mm).
  4. Lägg äpplebåtarna omlott ovanpå mandelmassan hela vägen runt och avsluta med en liten cirkel i mitten.
  5. Baka kakan nederst i ugnen i 200 °C i ca. 25 min. Tills bottnen är gyllene och spröd. Låt svalna helt.
  6. Mjuka upp nougaten lätt i till exempel mikron, och vispa ihop den med det mjuka smöret till en lätt och luftig kräm. Spritsa ut nougaten i små toppar längs kanten.

Tips

Servera pajen direkt eller frys in. Förvarar du den i kylen så håller den 2-3 dagar.

Relaterade recept

Produkter i receptet