Äppel & nougat dessert 6
En snabb och riktigt populär dessert som serveras i portionsskålar. Lätt & läckert!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Äppelbotten
- 450 g Äpplen i båtar
- 65 g Smör
- 80 g Hasselnötsflingor
- 30 g Russin
- 15 g Vaniljsocker
- Lite Kanel malen
-
Nougatmassa
- 60 g Smör
- 1 Ägg
- 35 g Vetemjöl
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Äppelbotten: Ta bort kärnhuset och skär äpplena i små tärningar. Koka dem mjuka i smöret. Tillsätt Hasselnötter, russin och vaniljsocker och koka samman på svag värme. Skär mandelmassan i små tärningar och vänd dem i lite kanel. Blanda sedan mandelmassa och äpple och fördela i 6-7 små ugnsfasta skålar.
-
Nougatmassa: Rumstemperera nougat och smör. Blanda sedan med ägg och vetemjöl och vispa kraftigt i 3-5 minuter. Fördela nougatmassan ovanpå äpplena i skålarna. Dekorera med hasselnötsflagor. Baka i ugn 180° C i ca. 20 minuter.
Tips
Servera gärna tillsammans med rörd glass eller vispgrädde.