Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 9 recensioner

Äppel & nougat dessert 6

En snabb och riktigt populär dessert som serveras i portionsskålar. Lätt & läckert!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

  • Äppelbotten

  • 450 g Äpplen i båtar
  • 65 g Smör
  • 80 g Hasselnötsflingor
  • 30 g Russin
  • 15 g Vaniljsocker
  • Lite Kanel malen
  • Nougatmassa

  • 60 g Smör
  • 1 Ägg
  • 35 g Vetemjöl

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Äppelbotten: Ta bort kärnhuset och skär äpplena i små tärningar. Koka dem mjuka i smöret. Tillsätt Hasselnötter, russin och vaniljsocker och koka samman på svag värme. Skär mandelmassan i små tärningar och vänd dem i lite kanel. Blanda sedan mandelmassa och äpple och fördela i 6-7 små ugnsfasta skålar.
  2. Nougatmassa: Rumstemperera nougat och smör. Blanda sedan med ägg och vetemjöl och vispa kraftigt i 3-5 minuter. Fördela nougatmassan ovanpå äpplena i skålarna. Dekorera med hasselnötsflagor. Baka i ugn 180° C i ca. 20 minuter.

Tips

Servera gärna tillsammans med rörd glass eller vispgrädde.

Relaterade recept

Produkter i receptet