Svårighetsgrad
Arbetstid
50 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Lyxig morotskaka 14

Unna dig själv och dina vänner en lyxig morotskaka toppad med vår goda choklad. Enkel att göra och passar perfekt till en fika i solen eller när du vill fira någon speciell.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

  • Kaka

  • 150 g Farinsocker
  • 150 g Socker
  • 2,50 dl Oljor
  • 4 Ägg
  • 300 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kanel
  • 0,50 tsk Ingefära
  • 1 krm Salt
  • 150 g Morötter
  • Glasyr

  • 100 g Färdig vaniljkräm
  • 4,50 dl Sötmjölk
  • Dekoration

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda farinsocker och socker i en skål. Tillsätt olja och ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ner i degen. Riv morötterna fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Lägg smeten i en smord form (en rågbrödsform passar perfekt) och grädda i 160°C i ca. 40–45 min. När kakan har svalnat delar du den i 3 lager.
  3. Vispa ihop vaniljkräm med mjölk. Fördela ut jämt över de tre lagren.
  4. Dekorera kakan med ODENSE Choko Karamel 75 g och fondantmorötter.

Relaterade recept

Produkter i receptet