Lyxig morotskaka 14
Unna dig själv och dina vänner en lyxig morotskaka toppad med vår goda choklad. Enkel att göra och passar perfekt till en fika i solen eller när du vill fira någon speciell.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
-
Kaka
- 150 g Farinsocker
- 150 g Socker
- 2,50 dl Oljor
- 4 Ägg
- 300 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Kanel
- 0,50 tsk Ingefära
- 1 krm Salt
- 150 g Morötter
-
Glasyr
- 100 g Färdig vaniljkräm
- 4,50 dl Sötmjölk
-
Dekoration
-
-
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Blanda farinsocker och socker i en skål. Tillsätt olja och ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ner i degen. Riv morötterna fint och blanda med resten av ingredienserna.
- Lägg smeten i en smord form (en rågbrödsform passar perfekt) och grädda i 160°C i ca. 40–45 min. När kakan har svalnat delar du den i 3 lager.
- Vispa ihop vaniljkräm med mjölk. Fördela ut jämt över de tre lagren.
- Dekorera kakan med ODENSE Choko Karamel 75 g och fondantmorötter.