Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Kolakakor med choklad 16

Är du ute efter något som är både enkelt och gott? Då ska du baka dessa kolakakor! Vi har kryddat traditionella kolakakor med ODENSE vita chokladknappar med karamell och ODENSE karamellfudge. Kombinationen av kola och choklad är ljuvlig!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175° C eller 160° C varmluft. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör smör, farinsocker, socker och mandelmassa till en mjuk och krämig konsistens. Vispa i ägget och rör sedan ned den smälta chokladen.
  2. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt, och rör snabbt samman degen. Vänd till sist snabbt ned chokladchunks, vita chokladknappar med karamel och karamellfudge i degen.

  3. Klä två bakplåtar med bakpapper och rulla degen till 12 bullar. Fördela på bakplåtarna med rejält avstånd mellan bullarna och baka i ca 18 minuter tills de är spröda i kanten och mjuka i mitten. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.

Relaterade recept

Produkter i receptet