Kolakakor med choklad 16
Är du ute efter något som är både enkelt och gott? Då ska du baka dessa kolakakor! Vi har kryddat traditionella kolakakor med ODENSE vita chokladknappar med karamell och ODENSE karamellfudge. Kombinationen av kola och choklad är ljuvlig!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
- 125 g Smör
- 125 g Farinsocker , brun eller muscovadosocker
- 100 g Rörsocker
- 1 st Ägg str. M/L
- 1 msk Vaniljsocker
- 150 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 0,25 tsk Salt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175° C eller 160° C varmluft. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör smör, farinsocker, socker och mandelmassa till en mjuk och krämig konsistens. Vispa i ägget och rör sedan ned den smälta chokladen.
-
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt, och rör snabbt samman degen. Vänd till sist snabbt ned chokladchunks, vita chokladknappar med karamel och karamellfudge i degen.
-
Klä två bakplåtar med bakpapper och rulla degen till 12 bullar. Fördela på bakplåtarna med rejält avstånd mellan bullarna och baka i ca 18 minuter tills de är spröda i kanten och mjuka i mitten. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.