Banana Split 4
Gör en klassisk banana split på banan, mörk choklad och fluffig vispgrädde. Perfekt för en riktig dunderfest!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 4 st Bananer
- 0,25 liter Vispgrädde
-
150 g ODENSE Ljus Choklad 36% kakao 200 g eller Odense Mörk choklad 55% eller 70% om du önskar kraftigare smak
- 70 g Socker
- 0,50 tsk Vaniljsocker
-
Dekor
-
50 g ODENSE Ljus Choklad 36% kakao 200 g eller Odense Mörk choklad 55% eller 70% om du önskar kraftigare smak
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Värm 200 ml grädde och socker tills det kokar.
-
Hacka chokladen (spara 50 g att dekorera med) och rör ner i kastrullen. Rör runt tills chokladen har smält.
-
Vispa upp de resterande 50 ml grädden och häll eventuellt 0,5 tsk vaniljsocker i.
-
Dela bananerna och lägg upp dem som på bilden. Dekorera med vispgrädde, chokladsås och hackad ljus choklad.