Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Vit kladdkaka grundrecept 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • 100 g Smör
  • 2 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 0,50 tsk Vaniljpulver
  • 1 krm Salt
  • 2 dl Vetemjöl
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  4. Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Tips

Testa att lyxa till din kladdkaka med våra olika varianter på tillbehör och dekorationer. Sök på Vit kladdkaka.

Relaterade recept

Produkter i receptet