Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Julbiskvi 20

En biskvi med härligt seg och lite kryddig botten. Och en krämig fyllning!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Riv mandelmassan och rör i till en jämn smet.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Blanda mandelsmeten med ingefära.
  5. Dela smeten i fyra delar och tryck ut fyra långsmala bottnar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Smält den ljusa chokladen tillsammans med nougaten över ett vattenbad
  8. Vispa smör och äggula poröst
  9. Rör ner choklad- och nougatblandningen och blanda till en jämn kräm. Är den väldigt lös i konsistensen kan du låta den vila i kylen en stund. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa den över mandelbottnarna.
  10. Lägg påsen med chokladknappar i varmt vatten och låt chokladen smälta långsamt.
  11. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och ringla den smälta chokladen över biskvilängden så den täcks helt och hållet.
  12. Strö över chokladspån
  13. Låt chokladen stelna och skär sedan biskvi-längden i lagom stora bitar. Ställ gärna in längden i kylen först så blir det enklare att skära.

Relaterade recept

Produkter i receptet