Julbiskvi 20
En biskvi med härligt seg och lite kryddig botten. Och en krämig fyllning!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 1 dl Florsocker
- 1 Äggvita
- 1,50 tsk Ingefära
- 100 g Smör , rumsvarmt
- 1 Äggula
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Vispa ägg och socker poröst.
-
Riv mandelmassan och rör i till en jämn smet.
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Blanda mandelsmeten med ingefära.
-
Dela smeten i fyra delar och tryck ut fyra långsmala bottnar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper
-
Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
-
Smält den ljusa chokladen tillsammans med nougaten över ett vattenbad
-
Vispa smör och äggula poröst
-
Rör ner choklad- och nougatblandningen och blanda till en jämn kräm. Är den väldigt lös i konsistensen kan du låta den vila i kylen en stund. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa den över mandelbottnarna.
-
Lägg påsen med chokladknappar i varmt vatten och låt chokladen smälta långsamt.
-
Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och ringla den smälta chokladen över biskvilängden så den täcks helt och hållet.
-
Strö över chokladspån
-
Låt chokladen stelna och skär sedan biskvi-längden i lagom stora bitar. Ställ gärna in längden i kylen först så blir det enklare att skära.