Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 21 recensioner

Spröda Mandelkakor 50

Receptet på dessa läckra, spröda små mandelkakor passar att baka och kan bjudas på, året runt. Kakorna bakas med bland annat vanilj och mandelmassa och smakar underbart!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 50 st

  • 200 g Smör
  • 90 g Florsocker
  • 1 st Vaniljstång
  • 250 g Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 100 g Rörsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skrapa försiktigt ur vaniljkornen ur vaniljstången. Vispa smöret krämigt tillsammans med florsocker, riven mandelmassa och vaniljkorn. Tillsätt mjöl och knåda snabbt till en smidig deg med händerna. Låt degen vila kallt i en timma
  2. Forma därefter degen till 4 rullar, ca 2 cm i diameter. Slå in den i plastfilm och lägg dem i kylen över natten.
  3. Pensla rullarna i vispat ägg och rulla dem sedan i rörsocker. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåt. Inte för tätt; småkakorna växer när de gräddas.
  4. Grädda i 175° C i 12-15 minuter. De ska bara bli lätt gyllene.
  5. Låt de mjuka småkakorna kallna på ett galler och lägg dem sedan i en burk, när de kallnat och blivit spröda.

Relaterade recept

Produkter i receptet