Spröda Mandelkakor 50
Receptet på dessa läckra, spröda små mandelkakor passar att baka och kan bjudas på, året runt. Kakorna bakas med bland annat vanilj och mandelmassa och smakar underbart!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 50 st
- 200 g Smör
- 90 g Florsocker
- 1 st Vaniljstång
- 250 g Vetemjöl
- 1 st Ägg
- 100 g Rörsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Skrapa försiktigt ur vaniljkornen ur vaniljstången. Vispa smöret krämigt tillsammans med florsocker, riven mandelmassa och vaniljkorn. Tillsätt mjöl och knåda snabbt till en smidig deg med händerna. Låt degen vila kallt i en timma
-
Forma därefter degen till 4 rullar, ca 2 cm i diameter. Slå in den i plastfilm och lägg dem i kylen över natten.
-
Pensla rullarna i vispat ägg och rulla dem sedan i rörsocker. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåt. Inte för tätt; småkakorna växer när de gräddas.
-
Grädda i 175° C i 12-15 minuter. De ska bara bli lätt gyllene.
-
Låt de mjuka småkakorna kallna på ett galler och lägg dem sedan i en burk, när de kallnat och blivit spröda.