Saffransbullar med mandelmassa 16
Ljuvligt goda saffransbullar med mandelmassa, saffran och russin. Perfekt för adventsfikat eller till Lucia!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
-
Grunddeg
- 4 dl ljummet Vatten (ca 37 grader)
- 1 Kronjäst för söta degar
- 12 dl Vetemjöl special
- 150 g Smör
- 2 dl Socker
- 2 dl Russin
- 2 g Saffran
- 1,50 tsk Salt
- 1 Ägg till pensling
-
Fyllning
- 100 g Brun farin
- 100 g Smör
- 50 g Marsansås
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
-
Dela degen i 16 bitar, forma runda bullar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
-
Blanda farinsocker, rumstempererat smör, riven Odense Mandelmassa och Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet.
-
Vispa upp ägget lätt och pensla bullarna, gör ett hål i varje bulle med fingret och fyll hålet med fyllningen från steg 4. Garnera med pärlsocker. Grädda i 10-12 min på mittersta falsen.