Saffranspannacotta med vit chokladnätboll 10
Saffranspannacotta är en perfekt dessert i juletider. Blanda gelatin, saffran och krämig vispgrädde och toppa med färska hallon!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 1 liter Vispgrädde
- 1 dl Socker
- 1 g Saffran
- 3 Gelatinblad
-
Garnering
- Färska Hallon
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen.
-
Fördela pannacottan i 10 st vackra glas och ställ i kyl för att stelna.
-
Temperera chokladen enligt anvisningarna på förpackningen. Ringla ut vita snurror över ett bakplåtspapper och låt stelna något. Rulla försiktigt ihop snurrorna till runda nätbollar.
-
Dekorera med hallon och en vit chokladnätboll alternativt riven vit choklad.