Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Saffranspannacotta med vit chokladnätboll 10

Saffranspannacotta är en perfekt dessert i juletider. Blanda gelatin, saffran och krämig vispgrädde och toppa med färska hallon!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen.
  2. Fördela pannacottan i 10 st vackra glas och ställ i kyl för att stelna.
  3. Temperera chokladen enligt anvisningarna på förpackningen. Ringla ut vita snurror över ett bakplåtspapper och låt stelna något. Rulla försiktigt ihop snurrorna till runda nätbollar.
  4. Dekorera med hallon och en vit chokladnätboll alternativt riven vit choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet