Saffransrulltårta 20
Tranbär, vit choklad och saffran – underbart gott tillsammans!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 3 Ägg
- 1,50 dl Socker
- 1 g Saffran
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 0,50 dl Florsocker
-
Fyllning
- 50 g Smör
- 1 dl Grekisk Yoghurt (10 %)
- 100 g torkade Tranbär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Vispa ägg och socker poröst.
-
Vispa i resten av ingredienserna.
-
Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
-
Häll i kaksmeten och bred ut den jämnt.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
-
Ta ut kakan och strö över socker. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå kakan.
-
Vänd kakan upp och ner, och se till att den lossnar från formen. Dra försiktigt loss bakplåtspappret som kakan gräddats på.
-
Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull. Rör om under tiden.
-
Rör ner yoghurt.
-
Bred fyllningen över rulltårtan och strö över tranbär.
-
Rulla ihop kakan och skär i bitar.
Tips
Med chokladknappar smälter det fortare och är lättare att dosera