Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Saffranskaka 2

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 st

  • Grunddeg

  • 4 dl ljummet Vatten
  • 1 Kronjäst för söta degar
  • 12 dl Vetemjöl special
  • 150 g Smör , smältes
  • 2 dl Socker
  • 2 dl Russin
  • 2 g Saffran
  • 1,50 tsk Salt
  • 1 Ägg till pensling
  • Fyllning

  • 2 dl Russin
  • 100 g Marsansås

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
  2. Riv Odense Mandelmassa och blanda med russin och Ekströms färdiga marsansås.
  3. Dela degen i tre bitar, kavla ut till plattor ca 20 x 20 cm stora. Tryck ut blandningen från steg 2 på plattorna, rulla ihop, lägg på plåt och klipp flikar med en sax, luta saxen ca 45 grader och håll ca 2 cm mellan varje klipp.
  4. Låt jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Vispa upp ägget lätt och pensla längderna, dekorera enligt önskemål med pärlsocker eller mandelflagor. Grädda i 16-18 min på nedersta falsen.

Relaterade recept

Produkter i receptet