Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • 2 st Rabarber skurna i bitar
  • 15 cm fint skuren Rabarber i tärningar
  • 2 dl Socker
  • 1 dl vitt Vin
  • 2 dl Vatten
  • 0,50 Vaniljstång
  • 20 st Jordgubbar
  • 60 g Äggvita
  • 25 g Socker
  • 75 g Socker
  • 0,50 Vaniljstång märg
  • 1 msk Kanel malen blandat med lite socker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Koka samman rabarberstjälkar, socker, vaniljstång, vatten och 8 av jordgubbarna. När rabarberstjälkarna kokat sönder silas soppan och smakas av med vinet.
  2. Tillsätt de små rabarbertärningarna och låt soppan kallna.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut mandelmassan till små rullar som skärs i 5mm skivor, platta till dem lätt och doppa dem i kanelsockret. Baka av i ca 10 minuter tills kanterna börjar få färg.
  4. Vispa äggvita med 25 g av sockret till ett fast skum, tillsätt resten av sockret och vaniljmärgen och vispa till en styv maräng. Smörj under tiden små formar, typ äggkoppar, med lite matolja.
  5. Spritsa fluffet i formarna. Ställ in dem i micron på full effekt i 15 sekunder precis innan servering. Fluffet ska puffa upp sig.
  6. Vid servering - klyfta jordgubbar och lägg dem i soppan, lägg fluffet i soppan och servera knapparna vid sidan av.

Relaterade recept

Produkter i receptet