Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff 4
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 2 st Rabarber skurna i bitar
- 15 cm fint skuren Rabarber i tärningar
- 2 dl Socker
- 1 dl vitt Vin
- 2 dl Vatten
- 0,50 Vaniljstång
- 20 st Jordgubbar
- 60 g Äggvita
- 25 g Socker
- 75 g Socker
- 0,50 Vaniljstång märg
- 1 msk Kanel malen blandat med lite socker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Koka samman rabarberstjälkar, socker, vaniljstång, vatten och 8 av jordgubbarna. När rabarberstjälkarna kokat sönder silas soppan och smakas av med vinet.
-
Tillsätt de små rabarbertärningarna och låt soppan kallna.
-
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut mandelmassan till små rullar som skärs i 5mm skivor, platta till dem lätt och doppa dem i kanelsockret. Baka av i ca 10 minuter tills kanterna börjar få färg.
-
Vispa äggvita med 25 g av sockret till ett fast skum, tillsätt resten av sockret och vaniljmärgen och vispa till en styv maräng. Smörj under tiden små formar, typ äggkoppar, med lite matolja.
-
Spritsa fluffet i formarna. Ställ in dem i micron på full effekt i 15 sekunder precis innan servering. Fluffet ska puffa upp sig.
-
Vid servering - klyfta jordgubbar och lägg dem i soppan, lägg fluffet i soppan och servera knapparna vid sidan av.