Jordgubbssoppa med mandelkrutonger 4
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 1 msk Rörsocker
- 1 Citron , rivet skal från halva och saften från hela
- 250 g Jordgubbar
- 2 dl Jordgubb-fläderblomsaft , koncentrat
- 8 Iskuber , krossade
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Skär bären i skivor och lägg i en skål. Häll jordgubbs/fläderbloms/dryck och citronsaft över och låt det dra i minst 15 min.
-
Skär mandelmassan i tärningar och vänd dem i rörsocker blandat med rivet citronskal. Lägg mandelkrutongerna i folie och grilla dem med indirekt värme under lock ca 8 min, tills de är gyllene och spröda.
-
Mixa soppan med krossad is och fördela i 4 djupa tallrikar. Toppa med krutongerna.
Tips
Om inte grillen är igång kan man även rosta krutongerna i ugnen.