Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Jordgubbssoppa med mandelkrutonger 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • 1 msk Rörsocker
  • 1 Citron , rivet skal från halva och saften från hela
  • 250 g Jordgubbar
  • 2 dl Jordgubb-fläderblomsaft , koncentrat
  • 8 Iskuber , krossade

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skär bären i skivor och lägg i en skål. Häll jordgubbs/fläderbloms/dryck och citronsaft över och låt det dra i minst 15 min.
  2. Skär mandelmassan i tärningar och vänd dem i rörsocker blandat med rivet citronskal. Lägg mandelkrutongerna i folie och grilla dem med indirekt värme under lock ca 8 min, tills de är gyllene och spröda.
  3. Mixa soppan med krossad is och fördela i 4 djupa tallrikar. Toppa med krutongerna.

Tips

Om inte grillen är igång kan man även rosta krutongerna i ugnen.

Relaterade recept

Produkter i receptet