Julbiscotti 15
Gott som håller länge – om du håller tassarna borta.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 2 msk
- 250 g Vetemjöl
- 250 g Socker
- 0,50 tsk Bakpulver
- 2 tsk Vaniljsocker
- 150 g Hasselnötter
- 3 Ägg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmassan med kakaon.
-
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och hela hasselnötter. Smula försiktigt ner mandelmassan.
-
Vispa äggen och vänd ner. Forma till en deg (degen ska vara klistrig).
-
Dela degen i tre lika delar. Rulla ut till längder (ca 4 cm breda) och lägg på plåt.
-
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Skär i skivor, lägg på bakplåtspapper och rosta i 150 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Förvaras torrt.