Små mandelkakor med chokladkräm 25
Lyxig mandelkaka som är så god att du inte kan låta bli att äta många!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
-
Mandelmördeg
- 2 dl Vetemjöl
- 100 g Smör
- 1 krm Havssalt
- 1 st Ägg
-
Chokladkräm
- 1 Gelatinblad
- 1 dl Gräddmjölk-hälften mjölk hälften grädde
- 2 Äggulor
- 10 g Smör
- Florsocker att pudra med
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen.
-
Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut rundlar.
-
Lägg dem på plåt och grädda i 200 grader ca 8–10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna.
-
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
-
Häll gräddmjölken och äggulorna i en kastrull. Vispa hela tiden tills krämen är precis under kokpunkt och har tjocknat.
-
Tag bort krämen från plattan. Vispa ner chokladen och smöret. Smält ner gelatinbladet. Sila krämen. Låt den kallna helt – du kan göra den ett par dagar i förväg, förvara i kylen. Klicka eller spritsa ut krämen mellan två kakor.
-
Pudra lite florsocker över kakorna vid servering.