Choklad- & mandelpaj med espresso 10
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 125 g Vetemjöl
- 1 msk Florsocker
- 1 krm Salt
- 100 g Smör
- 1 Ägg
- 2,50 dl Vispgrädde
- 2 dl Creme Fraiche
- 1 dl Espresso
- 2 msk Rörsocker
-
Topping
- 1 pkt Röda vinbär och evntuellt lite bladguld till dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Arbeta samman mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen i form av en tartlettform eller 10 småformar. Ställ in i frysen i minst 1 timme.
-
Sätt ugnen på 220°C. Fodra pajskalet och baka av i ca 15-20 minuter.
-
Koka upp grädde och créme fraiche, hacka chokladen och häll den över grädden. Vispa till en slät kräm och tillsätt espresson. Häll krämen över tartlettskalet och låt det svalna.
-
Värm mörk choklad i block med hjälp av handen eller snabbt på låg effekt i micron, använd osthyvel eller potatisskalare att hyvla av långa skruvar sk ”chokladcurls” med.
-
Täck pajen med chokladcurls. Sikta över kakao, dekorera med vinbär och bladguld.
Tips
Servera gärna med en kula god glass eller sorbet.