Mandelpinnar 40
Pinnarna går att förbereda innan och förvara i frysen. Baka sedan av dem när du vill ha dem så är de nybakta och krispiga!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
- 2 Smördeg , plattor
- 4 msk Kakao
- 1 Ägg
- Chili , krossad. Efter smak
- En liten nypa Havssalt till topping
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Kavla ut smördegsplattorna så att de är 20x30 cm. Spritsa och stryk ut mandelfyllning på 2/3 av varje platta. Sikta kakao över mandelfyllningen, strö sedan över chili efter smak.
-
Gör sedan som ett treslag. Vik in den icke täckta smördegen över hälften av mandelfyllningen och sedan den sista mandelfyllning in mot mitten. Pensla med ett ägg och strö på lite havssalt, skär ut 1cm remsor, skruva dem lätt och lägg på plåt.
-
Baka av i 200° 8–10 minuter tills de är gyllenfärgade.
Tips
Om du inte hittar mandelfyllning kan du göra din egen. Blanda 150-200 g riven ODENSE Mandelmassa Lyx med 2-3 msk grädde efter tycke och smak.