Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelpinnar 40

Pinnarna går att förbereda innan och förvara i frysen. Baka sedan av dem när du vill ha dem så är de nybakta och krispiga!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

  • 2 Smördeg , plattor
  • 4 msk Kakao
  • 1 Ägg
  • Chili , krossad. Efter smak
  • En liten nypa Havssalt till topping

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Kavla ut smördegsplattorna så att de är 20x30 cm. Spritsa och stryk ut mandelfyllning på 2/3 av varje platta. Sikta kakao över mandelfyllningen, strö sedan över chili efter smak.
  2. Gör sedan som ett treslag. Vik in den icke täckta smördegen över hälften av mandelfyllningen och sedan den sista mandelfyllning in mot mitten. Pensla med ett ägg och strö på lite havssalt, skär ut 1cm remsor, skruva dem lätt och lägg på plåt.
  3. Baka av i 200° 8–10 minuter tills de är gyllenfärgade.

Tips

Om du inte hittar mandelfyllning kan du göra din egen. Blanda 150-200 g riven ODENSE Mandelmassa Lyx med 2-3 msk grädde efter tycke och smak.

Relaterade recept

Produkter i receptet