Romfrästa bananer med glass och chokladsås 4
Stekta bananer med rom blir knäckiga och goda, men tillsammans med len vaniljglass och mustigt chokladsås blir det ljuvligt gott!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 2 msk Smör
- 0,50 dl Socker
- 75 g Pekannötter
- 3 msk Kokosflingor
- Flingsalt
- 4 Bananer små
- 2 msk Smör
- 4 msk Rom
- Vaniljglass
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Lägg smör i en stekpanna tillsammans med socker och låt blir gyllenbrunt.
- Lägg i nötter och kokos. Blanda runt och strö över lite flingsalt.
- Skär bananer i hälften.
- Smält smör i en stekpanna och lägg i bananerna. Häll på rom.
- Låt bananerna får lite färg på båda sidorna.
- Lägg upp och servera med vaniljglass, hackad mörk choklad, nötblandning och avsluta med att ringla över chokladsås.