Mazarinkaka med limesmak 30
Syrligt gott som räcker till många.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Kakbotten
- 6 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 200 g Smör
- 1 dl Socker
- 1 Ägg
-
Fyllning
- 250 g Smör
- 7 Ägg
- 4 Lime - rivet skal från
-
Glasyr
- 2 dl Florsocker
- 2 msk Vatten
- 2 Lime - rivet skal från
- färska Blåbär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen. Tryck ut degen i en långpanna och låt den vila i kylen, ca 30 min.
-
Förgrädda kakbottnen mitt i ugnen, ca 20 minuter.
-
Börja med fyllningen: Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Tillsätt smör och ägg. OBS! Ta ett ägg i taget och rör samman till en smet.
-
Riv limeskalet och rör ner det i fyllningen.
-
Häll fyllningen över kakbottnen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
-
Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp i bitar.
-
Rör samman florsocker och vatten. Tillsätt rivet limeskal. Häll glasyr över kakbitarna.
-
Dekorera med färska blåbär och riv över lite vit choklad.