Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mazarinkaka med limesmak 30

Syrligt gott som räcker till många.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

  • Kakbotten

  • 6 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 200 g Smör
  • 1 dl Socker
  • 1 Ägg
  • Fyllning

  • 250 g Smör
  • 7 Ägg
  • 4 Lime - rivet skal från
  • Glasyr

  • 2 dl Florsocker
  • 2 msk Vatten
  • 2 Lime - rivet skal från
  • färska Blåbär

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen. Tryck ut degen i en långpanna och låt den vila i kylen, ca 30 min.
  2. Förgrädda kakbottnen mitt i ugnen, ca 20 minuter.
  3. Börja med fyllningen: Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Tillsätt smör och ägg. OBS! Ta ett ägg i taget och rör samman till en smet.
  4. Riv limeskalet och rör ner det i fyllningen.
  5. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp i bitar.
  7. Rör samman florsocker och vatten. Tillsätt rivet limeskal. Häll glasyr över kakbitarna.
  8. Dekorera med färska blåbär och riv över lite vit choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet