Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 6 recensioner

Bananmuffins med kola & choklad 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. MUFFINS: Rör smör, socker, vanilj och mandelmassa till en mjuk och krämig konsitens. Vispa därefter i äggen ett i taget tills det är luftigt.
  2. Tillsätt mosade bananer samt yoghurt och rör samman, Sikta över vetemjöl och bakpulver i degen och rör samman. Blanda till sist snabbt ned chunks och fudge i degen som sedan fördelas i 12 smorda muffinformar. Baka dem ca 25 minuter på 180° C varmluft och låt sedan svalna på ett galler.

  3. FROSTING: Vispa smöret i minst 10 minuter tills det är helt vitt och luftigt, Ev får du avbryta ett par gånger och skrapa ned smöret från sidorna med en degskrapa. Medan smöret vispas: tillsätt kolasås och glukossirap lite åt gången till en luftig smörkräm. Vispa eventuellt i lite äggula för att binda samman krämen. Använd en spritspåse för att dekorera muffinsen med smörkrämen.
  4. Vänd chokladspånen i guldpulver och toppa muffinsen med dem samt karamelspån.

Relaterade recept

Produkter i receptet