Bananmuffins med kola & choklad 12
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Muffins
- 125 g Smör
- 150 g Socker
- 1 tsk Vaniljextrakt eller -pasta
- 2 Ägg (str. m/l)
- 2 Bananer stora
- 75 g Grekisk Yoghurt
- 125 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Dekoration
- 150 g Smör mjukt
- 75 g Glukossirap
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
MUFFINS: Rör smör, socker, vanilj och mandelmassa till en mjuk och krämig konsitens. Vispa därefter i äggen ett i taget tills det är luftigt.
-
Tillsätt mosade bananer samt yoghurt och rör samman, Sikta över vetemjöl och bakpulver i degen och rör samman. Blanda till sist snabbt ned chunks och fudge i degen som sedan fördelas i 12 smorda muffinformar. Baka dem ca 25 minuter på 180° C varmluft och låt sedan svalna på ett galler.
-
FROSTING: Vispa smöret i minst 10 minuter tills det är helt vitt och luftigt, Ev får du avbryta ett par gånger och skrapa ned smöret från sidorna med en degskrapa. Medan smöret vispas: tillsätt kolasås och glukossirap lite åt gången till en luftig smörkräm. Vispa eventuellt i lite äggula för att binda samman krämen. Använd en spritspåse för att dekorera muffinsen med smörkrämen.
-
Vänd chokladspånen i guldpulver och toppa muffinsen med dem samt karamelspån.