Honungsmuffins med nougatcreme 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Honungsmuffins
- 5 Ägg
- 2,50 dl Socker
- 0,50 dl Farinsocker
- 250 g Smör
- 1 dl Honung
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 0,50 tsk Kardemumma malen
- 0,50 tsk Kanel malen
- 6 dl Vetemjöl
-
Nougatcreme
- 400 g Smör
- 0,50 dl Baileys
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Socker, farinsocker och ägg vispas tills det är vitt och luftigt.
-
Smält smör och honung och tillsätt till äggvispet.
-
Vänd försiktigt ned de övriga honungskakan i 175 grader i ca. 25 min i muffinsformar.
-
NOUGATCREME: Rumstemperera nougat och smör och vispa samman till en luftig creme.
-
Tillsätt Baileys och spritsa sedan cremen på de avsvalnade muffinsen.